banneri
Kirka: Nykyaikaa
LP: Scandia SLP 573, Scandia Musiikki 1972
MC: Finnlevy SDE 114, Finnlevy 1972
CD: WEA 5051442069327, Warner Music Finland 4.4.2007
Digital: Warner Music Finland 4.4.2007
LP: Svart SVR413, EAN 6430050664794, Svart Records 2015 (black vinyl 300 kpl)
LP: Svart SVR413, EAN 6430050664794, Svart Records 2015 (yellow vinyl 200 kpl)
Tuottaja: Måns Groundstroem
Äänitys: Jouko Ahera ja Pentti Pöyry, Scandia-studio
Supervision: Matti Laipio
Nykyaikaa
# kappale sävel / sanat kesto
A4 Love is All You Really Need Frank Robson 2:40
B3 The Old Woman Frank Robson 4:20
Muusikot:
Kirka & Paradise
Kirka Babitsin: laulu
Pepe Willberg: kitara
Heikki "Pedro" Hietanen: urut
Pekka "Pave" Maijanen: basso
Antero Päiväläinen: rummut
Erik Dannholm: tenorisaksofoni (B3)
sekä Pekka Pöyry: altto- ja sopraanosaksofoni
Nykyaikaa CD

Pepe & Paradise säestävät Kirkaa parilla kappaleella tällä vuonna 1972 julkaistulla albumilla. Toisena bändinä levyllä soittaa Tasavallan Presidentti (Frank Robson, Heikki Virtanen, Jukka Tolonen, Pekka Pöyry ja Vesa Aaltonen) täydennettynä Hasse Wallilla ja levyn tuottajana toimineella -entisellä Pressa basistilla- Måns Groundstroemilla. Pepe soittaa levyllä komppikitaraa. Biisien sovittajista ei ole levykannessa /-etiketissä mainintaa.

Tavastia

Levyn julkistaminen tapahtui Tavastia-klubilla 24.5.1972. Lehti-ilmoituksen mukaan siellä esiintyi Pepe Willberg & Paradise sekä Kirka vierailijoineen. Ilmoituksessa luetellaan myös muut levyllä soittaneet, mutta ei kerrota esiintyvätkö he Tavastialla.

Scandia lainasi muusikkojen ohella Love Recordsilta levyn tuottajaksi Måns Groundstroemin. Scandian puolesta tuotantoa oli valvomassa Matti Laipio. Levykanteen on kirjattu "Erityiset kiitokset Frank Robsonille, Jaakko Salolle, Olli Heikkilälle, joiden apu oli ratkaisevaa. Kiitos Love Recordsille suostumuksesta käyttää yhtiön taiteilijoita tällä levyllä".

Robson oli kirjoittanut useita biisejä levylle, hänelle osoitetut kiitokset tulivat siitä. Se jää epäselväksi mistä Salo ja Heikkilä saivat kiitokset. Molemmat olivat Scandian tuottajia ja sovittajia tuohon aikaan, mutta mikä mahtoi olla heidän panoksensa levyn syntyyn? Oliko se vain Laipion alla kertoma ehdotus ulkopuolisen tuottajan palkkaamisesta. Albumi menestyi kohtalaisesti, aivan Top10-sijoja se ei kuitenkaan tavoittanut.

Warner Music julkaisi albumin cd-formaatissa ja digitaalisissa jakelukanavissa 2007 ja Svart Records mustana ja keltaisena vinyylinä 2015.

Scandian tiedotuspäällikkönä 70-luvulla toiminut Laipio kirjoittaa Svart Recordsin julkaisun tekstiliitteessä ehdottaneensa Scandian johdolle Rock-albumin tekemistä Kirkan kanssa. Laipion mukaan: "Kirka innostui asiasta, samoin ajatus meni läpi firmassa, tosin Kirkan kanssa työskennelleet Jaakko Salo ja Olli Heikkilä eivät kuitenkaan halunneet ryhtyä tällaisen levyn tekemiseen, vaan ehdottivat ulkopuolista tuottajaa hankkeeseen. Sellaiseksi sain Tasavallan Presidentissä soittaneen Måns Groundstroemin. Mossen panos olikin ratkaisevaa studiossa. Hän pyysi Frank Robsonilta ja Jukka Toloselta uusia kappaleita levylle. Itse puolestani valikoin levylle tulevat käännöskappaleet etupäässä tuolloisista suosikeistani, jotka uskoin soveltuvan myös Kirkalle."

"Levytykset tehtiin Helsingin Kulttuuritalon alakerrassa sijaitsevassa Scandian studiossa, jossa noihin aikoihin oli muistaakseni vain neliraitanauhuri, joten raitojen vähäisyyden takia joutui tekemään välimiksauksia. Pitkälti Mossen ansiosta taustoja tekemässä oli suomalaisten muusikoiden tuolloista ehdotonta eliittiä, mm. Tasavallan Presidentti ja Paradise sekä levyn useimmat kitaraosuudet komeasti soittanut Hasse Walli", kirjoittaa Laipio.

"Kirkalle itselleen tuli jossain vaiheessa rimakauhu. Koska levyllä oli aika monia Pressan laulusolistin Frank Robsonin uusia kappaleita, Frank ehdotti Kirkalle niiden harjoittelemista myös oikeanlaisen englannin ääntämyksen omaksumiseksi. Muistan kuinka eräänä talvisena sunnuntai-iltana lähdimme Frankin kanssa Kirkan luo Konalaan. Mutta Kirkapa ei avannut ovea. Me tietysti hermostuimme, menimme ulos rapusta ja ryhdyimme heittelemään lumipalloja Kirkan ikkunoihin. Se tehosi ja harjoitukset pidettiin. Harjoittelu myös kannatti, sillä Kirka selviytyi hänen siihenastisesta repertuaaristaan poikkeavan materiaalin kanssa ihan hyvin.", jatkaa Laipio.

"Lopputalvesta 1972 äänitykset oli tehty ja saatu miksattua. Mutta finaalivaiheessa sattui ikävä työtapaturma, sillä valmis master-nauhakakku putosi studion lattialle ja meni saman sellaiseen sykkyrään, että sen selvittely osoittautui mahdottomaksi. Onneksi säädöt olivat niin hyvin mielessä, että uusi master saatiin jokseenkin vikkelään tehtyä uudelleen", kertoo Laipio.

Katso albumin tiedot Discogs-tietokannasta.

Kuuntele albumi Spotifystä:


Kasettiversio albumista julkaisiin vuonna 1972 Finnlevy -levymerkillä. Finnlevy oli Fazerin ja Philips-Polygramin vuonna 1966 perustama yhteisyritys, jonka Musiikki Fazer osti kokonaan omaksi toiminimekseen 1974. Musiikki Fazer oli ostanut 1972 myös vuonna 1953 perustetun Scandia Musiikin. Kasettiversio oli valmsitettu Ruotissa ja sillä "levypuolet" eri järjestyksessä kuin lp-versiossa.

Nykyaikaa (c-kasetti)

-->